Kennismaking

Voor de meeste mensen is een tandheelkundige behandeling tegenwoordig met alle moderne hulpmiddelen goed uit te voeren. Daarnaast is er ook een groep mensen, die zoveel angst heeft voor de behandeling dat zij een noodzakelijke behandeling het liefst uitstellen of überhaupt niet komen. Men wacht tot er hevige pijnklachten optreden zodat zij dan uiteindelijk min of meer “gedwongen” zijn om een afspraak te maken.

Een goede voorlichting staat daarom bij mij voorop. Tijdens de eerste afspraak (het zgn. intakegesprek), zal ik dan ook uitgebreid uw wensen en vragen bespreken.

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur. De eerste afspraak bestaat alleen maar uit een gesprek, kijken en eventueel foto’s maken. Ik trek veel meer tijd voor u uit dan gebruikelijk, zodat u al uw vragen aan mij kunt stellen. Na dit onderzoek bespreken we wat er gedaan moet worden en overleggen we op welke wijze dat het beste kan worden gedaan, rekening houdend met uw wensen.

Het behoeft geen betoog dat in mijn praktijk hygiëne de hoogste prioriteit heeft: al het gebruikte instrumentarium wordt gewassen in een daarvoor bedoelde wasmachine  (thermodesinfector) en gesteriliseerd in een zogenaamde autoclaaf (‘gestoomd’ onder hoge druk, zoals dat ook in ziekenhuizen gebeurt). Dat garandeert 100% bescherming. Naalden en alle chirurgische hulpmiddelen worden in gesteriliseerde standaardverpakkingen geleverd, en nooit hergebruikt.
Ik draag tijdens elke behandeling chirurgische handschoenen die standaard na elke patiënt worden vervangen.